Toen was het zover: Scouting Kampeerterrein Heerenveen mocht de officiële labelterrein vlag en het muurschildje van de Scouting labelterreinen in ontvangst nemen.

Een zeer kleine afvaardiging van de Scouting Labelterreinen – alles moest natuurlijk corona-proof – kwam naar Heerenveen om de vlag en het muurschildje te overhandigen.
Het kampeerterrein kan daarmee zichtbaar maken dat ze officieel zijn toegetreden tot de selecte lijst met terreinen die “Kamperen op z’n scouts” ondersteunt en faciliteert.
En met deze toetreding bereikt Scouting Labelterreinen landelijke dekking! In elke provincie van Nederland kun je nu op een Scouting Labelterrein je bivak opslaan. 

Afgelopen december ’20 was in de jaarvergadering van de labelterreinen al positief besloten dat Scouting Kampeerterrein Heerenveen vanuit de status ‘aspirant labelterrein’ zich nu volwaardig labelterrein mag noemen.
In de presentatie die toen is gegeven lieten de vrijwilligers laten zien welke plannen ze met het terrein hebben, dat ze van betekenis kunnen zijn voor scoutinggroepen die een leuke kampeeromgeving zoeken en dat er een stevige organisatie staat die dit mogelijk maakt.
Ook wil Scouting Kampeerterrein Heerenveen actief bijdragen aan het keurmerk ‘Scouting labelterreinen’. Deze kampeerterreinen worden door scouts beheerd en liggen op de mooiste plekjes in Nederland. Voor scouts, door scouts. Scouts kamperen dus op ‘eigen’ terrein. Iets om trots en zuinig op te zijn! De eerste bijdrage is er dus al omdat Scouting Labelterreinen door toetreding van Scouting kampeerterrein Heerenveen nu dekking heeft in alle provincies, inclusief Friesland.


Het schildje hangt aan de muur, de vlag ligt klaar om te wapperen bij ontvangst van de kampeerders. 

Wanneer mogen we jullie verwelkomen? 

Wil je meer informatie over de Scouting Labelterreinen, kijk dan op labelterreinen.scouting.nl

Wil je meer informatie voor je kamp op Scouting Kampeerterrein Heerenveen, kijk dan op labelterreinheerenveen.nl

Het terrein beschikt over een bivakgebouw en meerdere kampeervelden. Het bivakgebouw biedt sanitair, een keuken en speelzalen waarvan een zaal geschikt voor overnachting tot ca. 40 personen. Onder ‘beschikbaarheid/agenda’ kun je zien in welke periode er nog ruimte is, je kunt daar ook een reserveringsaanvraag invullen.