De medewerkers van Labelterrein Heerenveen willen een zo duurzaam mogelijke kampeerervaring voor je mogelijk maken! We hebben daarbij echter wel je hulp – een beetje -nodig.

We vragen daarom aan onze kampeerders om glas (potten, flessen o.i.d.) uit het afval te sorteren en in te leveren bij de glascontainer op de hoek van de Cissy van Marxveldtlaan/Casimiralaan. Daar kun je ook papier/karton etc. heenbrengen. Blik, aluminium en plastic hoeft van de gemeente Heerenveen niet apart te worden verzameld. Dat kan dus samen met het restafval in de grijze container. Onze afvalverwerker Omrin kan namelijk door middel van slimme scheidingstechnieken al ruim 70% hiervan hergebruiken. De doelstelling van 2020 is 75%!

Klein chemisch afval (batterijen etc.) kun je inleveren bij de terreinbeheerder. Themamateriaal kan niet worden ingeleverd als afval en moet weer mee naar huis worden genomen.

De kampeervelden en het kampeerbos worden waar mogelijk onderhouden met elektrisch tuingereedschap. Als dat niet mogelijk is wordt bij het benzinegereedschap gebruik gemaakt van Aspen Blauw of Rood. Deze benzine heeft namelijk tot wel 99% minder schadelijke uitstootgassen dan EURO 98. Dus beter voor onze gezondheid en het milieu!

De verlichting in Scoutinghiem is voorzien van dimbare ledlampen. De toiletten hebben bewegingsmelders om onnodig energieverbruik te voorkomen. De stroom wordt grotendeels ( circa 98%) ingekocht als windenergie bij onze stroomleverancier MAIN Energie. In 2020 hebben we 5 zonnepanelen geplaatst om het stroomverbruik nog meer te reduceren. We proberen onze fossiele footprint zo klein mogelijk te maken en te houden.

Ook zullen we in de aankomende jaren nog meer gaan investeren in duurzame oplossingen om onze footprint helemaal klein te maken. Wilt u ons hierbij (financieel) helpen? Laat het ons dan weten via het contactformulier!